1. SINIF ÇOCUKLARIMIZ İÇİN
Çocuklarımız büyüdü ve artık okullu oldular. Eğitim hayatının en önemli basamaklarından birindeyiz. Bu dönemde kazanacakları olumlu deneyimler ya da yaşayacakları olumsuzluklar, hayatlarının temelini oluşturacaktır.
Önümüzdeki bir yıl çok kritik. Sonunda çocuğumuzun söyleyeceği iki cümleden biri şudur: “Başardım.” veya “Ben yapamıyorum.” Birincisi motivasyonun ve özgüvenin göstergesidir. İkincisi ise daha başlangıçta öğrenmeye karşı olumsuz bir tutum geliştirmenin işaretidir.
Bu nedenle okuma-yazma öğretim sürecinin kolay, anlaşılır ve çocuğa uygun olması gerekir. Çocuğun başarısızlığa uğramaması çok önemlidir. Ses temelli cümle yöntemi bu süreci kolaylaştırsa da uygulamada bazı sorunlar yaşanabiliyor. En sık karşılaşılan sorunlardan biri, tek başına öğretilen seslerin çocukların zihninde anlam bulmamasıdır. Örneğin, “l” sesi yetişkin için mantıklı görünse de çocuk için tek başına bir anlam ifade etmez. Bu da bilgilerin zihinde dağınık kalmasına ve öğrenmenin zorlaşmasına yol açar. Bu nedenle sıkça “Çocuğum harfleri biliyor ama okuyamıyor.” veya “Çocuğum harfleri çabuk unutuyor.” gibi şikâyetler duyulmaktadır.
Sadece 25 ders gibi kısa sürede okumaya geçirebileceğimiz tekniği tanımak için lütfen aşağıdaki görseli tıklayın
DAHA FAZLA BİLGİ ALMAK VE DÖKÜMANLARA ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
Hikaye kartlarına ve kitaplarımıza ulaşmak için lütfen tıklayın
